هر محصول در این راستا سال ها قبل از عرضه به بازار مورد تحقیق و توسعه قرار گرفته و برای اثبات ادعای خود آزمایش شده است. با این حال، یک محصول به تنهایی یک سیستم تائید شده نیست و انتخاب بهترین محصول همواره بهترین راهکار نیست ، بلکه بهترین سیستم عایق بندی باید بر اساس نیاز پروژه ، پیش بینی و تعریف شود.
هنگامی که با عایق رطوبتیدر سطوح زیرزمینی سر و کار دارید، مشاور و طراح باید تهویه، انتشار گاز از خاک (رادون، متان، CO2 و غیره)، انواع خاک و رفتار آنها، زهکشی و فیلتراسیون، آلودگی ها و غیره را که در استاندارد BS 8102 – 2022 پوشش داده شده را در نظر گرفته و طراحی بهینه و کارآمدترین سیستم را براساس شرایط موجود انجام شود.
با این حال، پیمانکار عایق رطوبتی باید طرح عایق رطوبتی را کاملاً درک کند، و سپس با آیین نامه های مختلف مربوط به عملکرد، استانداردها و روش اجرائی ارائه شده توسط سازندگان محصول برای ارائه بهترین روش های نصب مطابقت داشته باشد و تمامی مراحل قبل ، حین و بعد از اجرای عایق بندی رطوبتی کنترل و با هماهنگی با یکدیگر پیگیری شود.
بنابراین، توجه به این نکته حائز اهمیت است که یک سیستم ضد آب یک گام پیچیده مرتبط با یکدیگر برای دستیابی به عملکرد بهینه است.
مطابق استاندازد BS 8102-2022 روش های اجرا به شرح ذیل ارائه می شود:
نوع A – غشاء آب بند :
انواع مختلفی از غشاء های آببندی در بازار وجود دارد، مانند ممبران های مایع ، ورق های بر پایه قیر ، ژئوممبران های PE ، PVC و TPO و … که بعنوان عایق های رطوبتی زیر مجموعه غشاء های آببند نوع A در BS 8102.2022 قرار می گیرند. هرکدام از موارد فوق در صورت تولید و اجرا برپایه استاندارد های مربوطه و اجرای اصولی نتایج مد نظر را در پروژه ارائه خواهند داد.
نوع B – استفاده از بتن آببند ، افزودنی های بتن، عایق های رطوبتی نفوذگر و کریستال شونده :
افزودنی های بتن ، عایق های رطوبتی نفوذ گر و کریستال شونده بسیار زیاد و متنوعی در بازارهای ایران و جهان تواید و ارائه میشوند که همه آنها برای عملکردهای مختلف و ایجاد خواص مکانیکی و مقاومت های شیمیایی در بتن مانند کاهش زمان گیرش، افزایش مقاومت فشاری، مقابله با سولفات و کلر ، کاهش نفوذپذیری ، خود ترمیمی و غیره تولید شده اند که اکثر آنها مطابق با استاندارد AS 1478.1 – 2000 هستند. هر کدام از آنها عملکرد مجزا و دارای محدودیت های مختص به خود می باشد که جهت استفاده بعنوان عایق رطوبتی در پروژه های مد نظر در BS 8102.2022. آورده شده است ، بنابراین، اگر طراح یا تامین کننده بتن نتواند الزامات، محدودیت ها و عملکرد مورد انتظار را فراهم آورد ، بتن با عملکرد ضعیف به پروژه عرضه و در صورت بروز نشت و رطوبت ، سایت کارگاهی را با مشکلات عدیده درگیر می سازد.
نوع C – زهکشی :
زهکشی در سازه های زیرزمینی در واقع قدیمی ترین روش جلوگیری از ورود آب به سازه می باشد که به روش های گوناگون قابلیت اجرا میباشد و در استاندارد BS8102-2022 نیز بعنوان راهکار نوع C از آن نام برده شده است.زهکشی عموما به معنای انحراف مسیر آب از محیط سازه و جلوگیری از ورود آب به داخل سازه اتفاق می افتد ، در سازه های زیرزمینی مانند گودهای عمیق ، انحراف بصورت شبکه های زهکشی و کف و در دیواره ها مانع از نشت آب به درون سازه میگردد.در واقع در این روش از طبیعت برعلیه خود آن استفاده میشود.کدام سیستم بهتر است، غشایی، بتن آببند و افزودنی های آببند کننده ، زهکشی و یا غیره؟ … پاسخ ساده است ، هیچ کدام .
بهترین سیستم اببندی در پروژه ها ، سیستمی است که با توجه به شرایط موجود در پروژه ، بیشترین دوام و کارآمدی را داشته باشد ئ بسته به حساسیت و متریال های موجود در کشور ، انواع روش های A را با C، A با B، B با C، یا A با B و C را ترکیب و محصولات با بهترین بازده را حاصل مینماید.
جهت دریافت مشاوره رایگان در خصوص طرح های عایق بندی رطوبتی در سازه های زیرزمینی و با توجه به شرایط موجود در پروژه ، با کارشناسان شرکت آرتا پوشش تماس حاصل فرمائید .