جوش ژئوممبران به فرآیند جوشکاری ژئوممبران اشاره دارد. این عملیات جوشکاری باید مطابق با استانداردهای مشخص شده در استاندارد GRI-GM9 باشد. انواع مختلفی از دستگاه های جوش برای اتصال لایه های ژئوسنتتیک مورد استفاده در پروژه ها موجود است که مهمترین دستگاه ها در پروسه نصب عموم ژئوسنتتیک ها ، دستگاه جوش اتومات ( دوخطی یا کامت ) ، سشوار صنعتی و غلطک و اکسترودر تزریق پلی اتیلن می باشند.
ژئوممبران یک نوع ورق پلیمری است که با اتصال لایه ها به یکدیگر جهت عایق بندی رطوبتی و آببندی استفاده میشود. ژئوممبران میتواند از نفوذ آب، گاز، مواد شیمیایی، زباله و آلودگیهای دیگر جلوگیری کند و در بسیاری از زمینههای مهندسی، کشاورزی، صنعتی و محیط زیست کاربرد دارد.
جوش ژئوممبران یکی از مراحل مهم در نصب و اجرای ژئوممبران است که برای ایجاد یک سطح یکپارچه و بدون نشت از ورقهای ژئوممبران انجام میشود. جوش ژئوممبران با استفاده از روشهای مختلف جوش حرارتی انجام میشود که هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. در این مقاله، به توضیح این روشها و شرایط استفاده از آنها میپردازیم.
در این روش، دو سطح ژئوممبران با استفاده از دستگاه جوش حرارتی به یکدیگر متصل میشوند. این دستگاهها میتوانند از نوع هوای گرم، گوه داغ و یا ترکیبی از هردو باشد، این روش برای تمام ورقهای ژئوممبران رایج از جمله PVC، HDPE، LLDPE مناسب است.
در این روش سطح مشترک دو لایه همپوشانی ژئوممبران در معرض حرارت گوه داغ قرار میگیرد که سطوح آنها را نرم میکند و سپس به هم فشرده میشوند تا یک پیوند قوی ایجاد کنند. این روش برای اتصالات دائمی و آببند استفاده شده و بخش اصلی اتصال ورق های ژئوممبران با یکدیگر توسط این دستگاه ها انجام می شود.
مزایای این روش عبارتند از:
الزامات این روش عبارتند از:
در این روش از سشوار های صنعتی دمنده هوای داغ بهمراه غلطک نسوز جهت اتصال لایه های ژئوممبران به یکدیگر و در مکان هایی که راهکار اتصال با دستگاه جوش دوخطی امکانپذیر نیست ، استفاده می شود.
اتصالات غیر خطی و ترمیم در ورق های ژئوممبران از نوع پی وی سی( PVC ) با این روش انجام میشود و باید با انجام تست های مرتبط از آببندی و اتصال صحیح لایه های ژئوممبران به یکدیگر اطمینان حاصل نمود.
مزایا :
معایب :
این روش به نوعی مکمل اتصال با دمنده هوای داغ در ژئوممبران های نوع پلی اتیلن مانند LLDPE ، VLDPE و HDPE می باشد و پس از اتصال موقت ژئوممبران ها با سشوار صنعتی ، دستگاه اکسترودر با تزریق پلی اتیلن مایع در محل درز های موجود ، اتصال آببند و با قابلیت تست صورت میگیرد.
مزایا :
معایب :
جوش ژئوممبران یکی از مراحل مهم در نصب و اجرای ژئوممبران است که برای ایجاد یک سطح یکپارچه و بدون نشت از ورقهای ژئوممبران انجام میشود. جوش ژئوممبران با استفاده از روشهای مختلفی انجام میشود که هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. برای انتخاب بهترین روش جوش ژئوممبران، باید عوامل مختلفی مانند نوع ژئوممبران، ضخامت و عرض ورق، خواص مورد نیاز، هزینه و زمان جوش، کیفیت و استاندارد جوش و غیره را در نظر گرفت.
ممنون از این مطلب مفید! به نظر من جوشکاری ژئوممبران یه فرآیند خیلی مهم و حساسه که باید توسط افراد متخصص انجام بشه.